בדיקת פוליגרף

אתם בחקירה במשטרה ומציעים לכם בדיקת פוליגרף? כדאי שתכירו היטב את הדברים הבאים:

ראשית, מהי בדיקת פוליגרף?

בדיקת פוליגרף הינה בדיקה חיצונית בה מחוברים אל גופו של הנחקר במקומות שונים, כבלים חשמליים ואלקטרודות מיוחדות שמטרתן לקלוט ולעקוב אחר תגובותיו הבלתי רצוניות והבלתי נשלטות, כדי לבדוק האם הוא משקר או דובר אמת?

הבדיקה מבוססת על הנחת המוצא כי כשאדם משקר, מתרחשים בגופו תהליכים פיזיולוגים כגון: שינויים בקצב הלב, עליה בלחץ הדם, שינויים פיזיולוגיים, שינויים במוליכות חשמלית וכיוב' ואלה נקלטים ונרשמים ויכולים להעיד על אי אמירת אמת.

תהליך הבדיקה נפתח בשמיעת גרסת הנחקר ודיוק השאלות שבמחלוקת. לפני הבדיקה יתנסה הנחקר בשאלות השוואה וביקורת על מנת לאמוד את תגובותיו ולאחר מכן יתחיל עורך הבדיקה בתהליך בהתאם לפרוטוקול מובנה ומסודר.

מתי משתמשים בבדיקת פוליגרף?

תוצרי בדיקת הפוליגרף קבילים ומשמשים גופים וארגונים אזרחיים כדבר שבשגרה. כך למשל: יתבקש מועמד המבקש להתקבל למקום עבודה לבצע בדיקת פוליגרף, או עובד שנחשד בביצוע מעילה או עבירה יכול להתבקש על ידי מעסיקו לעבור בדיקה במטרה להגיע לחקר האמת.

גם בהליכים משפטיים אזרחיים, אפשרי להציע לצדדים המתדיינים להסכים לבדיקת פוליגרף ולתוצאתה ובכך להעניק לבדיקה משקל מכריע בסכסוך הניטש ולאפשר לשופט להסתמך על בדיקת הפוליגרף כראיה שיפוטית.

אתם לא לבד, שתפו אותי ​

מוזמנים גם להתקשר אלי – 050-6216884

עידית רייכרט-עורכת דין פלילית

מוזמנים גם להתקשר אלי – 050-6216884

לקוחות מספרים עלינו

האם הבדיקה אמינה? מה התוקף שלה בכלל?

גם מצדדי הפוליגרף מודים כי קיימת בעיה לא פשוטה ובלתי פתורה של מהימנות בדיקות הפוליגרף עד כדי אי דיוק של עשרות אחוזים. ולכן יכול להתקיים מצב בו דוברי שקר יצאו דוברי אמת ולהיפך.

אמינות הבדיקה והתוקף שלה תלויים במשתנים שונים שלעיתים אינם קשורים כלל בנבדק. כגון: מיומנות הבודק, המידע המוקדם הקיים בנושאי הבדיקה. ולכן, כדאי לזכור כי אמינות בדיקת הפוליגרף מוטלת בספק בשל הפערים המשמעותיים במידת דיוק התוצאות והממצאים שלה (מדדי הדיוק משתנים ונאמדים בין 70%-90% דיוק).

האם הבדיקה קבילה בהליך הפלילי?

לא. הבדיקה אינה קבילה במשפט הפלילי ולא יכולה לשמש כראיה. לא זו אף זו, אסור בכלל לציין בפני שופט ולהזכיר את קיומה ואת ממצאיה וזאת על מנת שלא להשפיע על דעתו של השופט בבית המשפט. 

אז למה מבצעים בדיקה בחקירה משטרתית אם לא ניתן להשתמש בה?

כשהחוקר מציע לכם במהלך חקירה במשטרה להיבדק בבדיקת פוליגרף, גם הוא יודע שלא יהיה לה כל משקל ראייתי ותוצריה אינה קבילים בבית המשפט. מדוע אם כך, בכל זאת הוא מציע לבדוק אתכם?

התשובה פשוטה – כדי להלחיץ אתכם! כדי לבדוק את תגובתכם, האם התרגשתם מן ההצעה? האם נבהלתם? האם סירבתם או הסכמתם לה? ולכן חשוב לזכור: גם אם בדיקת הפוליגרף אינה קבילה בהליך הפלילי, עצם הסירוב להיבדק בבדיקה יכול לשמש כראיה הפועלת לרעת החשוד ומחזקת את ראיות התביעה.

אז, האם להסכים לבדיקה בחקירה המשטרה?

שאלת מיליון הדולר. כאמור, סירוב לה, או כל התנהגות אחרת המעידה על חשש מפני בדיקת פוליגרף, מרמזת לחוקר שאינכם דוברי אמת בגרסה שמסרתם ותגביר את המוטיבציה להפעיל עליכם לחץ ולשבור את רוחכם ותשמש כראיה נגדכם. מצד שני, הסכמתכם במקום שאתם חוששים כי לא תצלחו את הבדיקה, גם היא בעייתית, איך יוצאים מזה?

ההמלצה שלי היא קודם כל להסכים, תנו לעורך הדין הפלילי שלכם לשבור את הראש אח"כ, וזאת כדי שהסירוב לא יהווה ראיה נגדכם. וודאו שהסכמתכם נרשמת בגוף ההודעה בחקירה המשטרתית ושמרו על קור רוח. ומאחר שבדיקת הפוליגרף ממילא אינה מתבצעת באופן מיידי, אלא במועד אחר, תמיד יוכל עורך הדין הפלילי שלכם, לייעץ לכם לאחר מכן, לפעול בשמכם מול החוקר המשטרתי ולכלכל צעדיו המשפטיים בעניין: האם לאשר עבורכם את הבדיקה, או שיפנה בשמכם לחוקר המשטרה ויאמר לו כי הוא אינו מאשר את עריכת בדיקת הפוליגרף מן הטעמים הפרטניים הקשורים בכל מקרה ומקרה.

כך או אחרת, המלצה חמה שלי אליכם – התייעצו עם עורך דין פלילי, מיומן ומנוסה לפני כל חקירה פלילית ובדיקת פוליגרף בפרט. בקשו התייחסותו לסוגיה זו, כדי שלא תופתעו במהלך החקירה ותדעו איך לנהוג נכון.

אלו שאלות יכולים לשאול בבדיקה?

עורך הבדיקה ישאל את הנחקר שאלות המסווגות לשלוש קטגוריות, חלקן עשויות להביך ולפגוע בפרטיות הנבדק:

1. שאלות רלוונטיות הקשורות במישרין לנושא החקירה כשהתשובה להן צריכה להיות חיובית או שלילית. לדוגמא: האם ליטפת או נגעת בחזה של המתלוננת? האם היית בבית המתלוננת ביום האhרוע? וכו'

2. שאלות שאינן קשורות בנושא החקירה, אך שהתשובה עליהן תביך את הנחקר. לדוגמא: האם אי פעם עישנת סמים? האם אי פעם בגדת? האם אי פעם שיקרת לבוס שלך? וכו'.

3. שאלות סרק – שאלות שאין כל סיבה שהנחקר לא יאמר אמת לגביהן. לדוגמא: נכון שצבע הנעליים שאתה נועל כעת הוא חום?

טיפ חשוב: חשיבות קריטית לניסוח השאלות הרלוונטיות ולכן, הנחקר חייב לאשר את ניסוחן של השאלות הקשורות לנושא החקירה מראש והוא רשאי לסרב להישאל שאלה אשר ניסוחה אינו מקובל עליו.

מדוע כדאי להתייעץ עם עורך דין פלילי לפני ביצוע בדיקת הפוליגרף?

אם עד כה, לא השתכנעתם בנחיצות ייעוץ לפני חקירה, או לפני הסכמה לבדיקת פוליגרף, כדאי להפנים: לבדיקת הפוליגרף השלכה קריטית על החקירה במשטרה, על המשך ניהול ההליך הפלילי ולמעשה על גורלכם וחרותכם. יש לזכור כי לעיתים, חוקרי משטרה עשויים להשתמש בתרגילי חקירה מאושרים בהם, יציגו לחשוד תוצאת בדיקה השונה ממה שהתקבלה כדי לנסות ולשבור את רוחו ולחלץ ממנו, הודאה מפלילה. 

לכן, ליווי מקצועי בידי עורך דין פלילי בצפון מנוסה ומיומן, יעניק לכם בטחון רב והדרכה נכונה לקראת התנהלותכם בתוך חדר החקירות, לבדכם מול חוקר ששם לו מטרה אחת – לגבש ראיות מפלילות בתיק!

בדיקת פוליגרף - סיכום

ליווי וייצוג בידי עורך דין פלילי מנוסה בחקירה במשטרה והכנה לבדיקת פוליגרף– הוא חובה! הוא קריטי ועשוי בסבירות גבוהה מאד לעשות את ההבדל בין סגירת התיק להגשת כתב האישום.

לכן ברור שאין פריבילגיה לוותר על כך. לכן, אם חלילה וחס, הוגשה נגדכם תלונה או שעומדת להיות מוגשת נגדכם תלונה במשטרה, חובתכם, למען חרותכם ושמכם הטוב, לקבל ייעוץ מקצועי ורציני בידי עורך דין פלילי מנוסה, תחת חיסיון שימנע מכם טעות בשלב גורלי ממנו אין דרך חזרה.

הייחוד של עורכת דין עידית רייכרט

עורכת דין עידית רייכרט, עורכת דין פלילית ותיקה ומנוסה, "יוצאת הפרקליטות" וסנגורית מובילה המתמחה בליטיגציה פלילית ובליווי חשודים ונאשמים בחקירה במשטרה. בשנותיה הרבות כתובעת בפרקליטות ובעשור האחרון כסנגורית, טיפלה וייצגה באלפי תיקים, במאות לקוחות בכל סוגי העבירות.

ניסיונה מוכיח בכל פעם מחדש – כי ייעוץ לפני חקירת משטרה וליווי אינטנסיבי שלה הוא דרמטי, מציל נפשות ועשוי להשפיע על ההליך הפלילי ובסבירות מאד גבוהה גם מוביל לסגירת התיק כלא היה.

הסטטיסטיקה במשרדה, הוא משרד בוטיק למשפט הפלילי, מדברת בעד עצמה – מעל ל 90% מתיקי החקירה, אותם היא מלווה נסגרים כלא היו. החשודים אותם היא מלווה במסירות, בנחישות ובדיסקרטיות יכולים לחוש בטחון רב. כיוצאת המערכת מכירה עו"ד רייכרט היטב את העבודה, את שיטות החקירה, ולא ניתן להפתיעה.

לאיזה חלק במאמר תרצה לחזור?

הערה:

מאמר זה הינו למידע כללי וראשוני בלבד הנכון למועד כתיבתו. הוא  אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עם עורך דין פלילי לגופו של עניין ודאי אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי לפני חקירה משטרתית ולפני נקיטה בכל פעולה אחרת.

האם המאמר הועיל לכם?

דירוג ממוצע 4.9 / 5. מספר דירוגים 39

נשמח שתהיה הראשון לדרג את המאמר שלנו

אודות הכותבת

עידית רייכרט - עורכת דין פלילית
עידית רייכרט - עורכת דין פלילית

בעברה פרקליטה בכירה בפרקליטות, ומשנת 2012 סנגורית מובילה ובעלת משרד בוטיק למשפט פלילי וצווארון לבן, המדורג מידי שנה כאחד ממשרדי עורכי הדין הפליליים המובילים בארץ המתחייב להגנה משפטית איכותית, קפדנית ובלתי מתפשרת. על לקוחותיו הרבים נמנים בעיקר עוברי חוק נורמטיביים ונפגעי עבירה, אותם מובילה עורכת דין רייכרט במסירות ובנחישות עד להגעתם לחוף מבטחים.

אהבתם? שתפו
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך:
אדם בחליפה מקבל כסף במרמה

קבלת דבר במרמה

הגדרת עבירת קבלת דבר במרמה לפי חוק העונשין סעיף 415 לחוק העונשין עוסק בעבירה מורכבת המכילה שלושה יסודות: קבלה – השגה פיזית, רוחנית או קניינית

קרא/י עוד »
פטיש בית המשפט על מחשב כסמל לעורך דין עבירות מחשב

עורך דין עבירות מחשב

פליליות, מרתיעות ואף מחמירות: עבירות מחשב וסייבר האינטרנט, הסמארטפונים, הטאבלטים ורשתות המחשבים נחשבים לחלק אינטגרלי משגרת היום של כולנו. ככל שהם נוכחים יותר בחיינו, כך

קרא/י עוד »
לשיחה לחץ כאן
שלום, אני זמינה כדי להקשיב לך ולבדוק איך
עידית רייכרט משרד עורכי דין
שלום
לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ניתן ליצור קשר
דילוג לתוכן